VILLA BOTANIQUE

Stijlvolle decoraties voor in huis

In deze woonmaanden geldt één heersende trend: imponerende decoratiestukken. Grote boeketten, royale planten, luxe vazen en elegante potten. Ze mogen niet ontbreken. Gebruik droge materialen voor extra volume. Bloemwerk lijkt te dansen, springen en zweven. Malse bladeren met inkepingen, gaten en lange slierten zorgen voor een botanische basis.

Natuurlijke aardetinten worden gecombineerd met zwart, wit en botanisch groen. Bijzondere gedroogde materialen staan centraal. Palmsperen, pluimen en planten zijn de nieuwe interieurstukken.

In deze luxueuze collectie worden ijsblauw, donkergroen en naturel veredeld door donkergrijs, zwart, wit en een randje goud. We ‘schilderen’ natuurlijk gevormde wolkboeketten met witte plukken gipskruid. Stukken kenmerken zich door een verstilde beweging. Gebruik smalle halsopeningen voor grote contrasten in vorm en sierlijke belijning.

Villa Botanique licht interieur  Villa Botanique licht interieur 2   


BOTANISCHE TREND – BIJZONDERE BLADEREN

De botanische trend is populairder dan ooit! We zien het binnen de retail in alle branches terug. Van antieke botanische muurplaten tot kledingstukken met een botanische print. Bij Alflora verspreiden we ook graag deze botanische beweging. Daarom staat binnen deze collectie de plant, en in het bijzonder zijn blad, centraal. Want veel van deze populaire planten hebben bladeren met wonderbaarlijke patronen. Hieronder lichten we er drie voor je uit:

  • MONSTERA ‘MONKEY LEAF’
    De Monstera Monkey Leaf is de super hippe gatenplant van het moment! De vorm van het blad is vergelijkbaar met die van de Monstera, hartvorming, maar in plaats van een groot blad met diepe insneden heeft de Monkey Leaf gaten in het midden van het blad richting de nerf en zijn de uiteinden van het blad gesloten.

  • ALOCASIA ZEBRINA
    Deze decoratieve kamerplant heeft zijn officiële benaming te danken aan de bijzondere zebraprint op zijn bladstelen. Maar hij staat beter bekend als de ‘Olifantsoor’, dit vanwege de hartvormige bladeren die doen denken aan flapperende olifanten oren.

  • CALATHEA
    De allermooiste patronen vind je toch wel terug op de bladeren van de Calathea. Er zijn onwijs veel varianten, stuk voor stuk even mooi en bijzonder. Ribbels, strepen, golven, spitse en ronde bladeren, paarse en witte kleuren in combinatie met het botanische groen. Het meest bijzondere is dat de bladeren als het ware een eigen leven leiden. In de avond sluit de plant namelijk zijn bladeren om ze ’s ochtends weer te openen, hierdoor kan het klinken alsof er iemand door het struikgewas ruist.