SPRING & SUMMER 2020

Fall & Winter 2019 collectie Alflora

Met trots presenteren wij onze nieuwe trendcollecties voor het najaar van 2019 aan elke professional die van bloemen, planten en stylen houdt. Laat je het hele najaar verrassen door de new arrivals uit deze collecties. Vanaf augustus komen alle artikelen van de nieuwste trendcollecties verspreid binnen. Van welke stijl je ook houdt: bij ons vind je alles om jouw winkel of bedrijf te laten floreren.

Trends 2019

Overal waar we kijken zien we de omarming van bloemen en planten. Liefhebbers van kunst, eten, mode, design, interieur en trends gebruiken bloemen en planten voor het delen van hun stijl en statements.
Er is een grote belangstelling voor gedroogde materialen. Wuivende pluimen en grote palmsperen zijn de nieuwe interieurstukken. De fotogeniek floral cloud trend is hot (op Instagram) bij bloemisten én consumenten.
Dankzij social media worden trends snel verspreid. De wens van de klant verandert voortdurend. Voor de bloemist gaan nieuwe deuren open.
Laat je continu inspireren, ook door onze drie prachtige najaarscollecties. Daarin komen structuren, bijzondere kleurcombinaties en losjes bindwerk tot leven.

The making of

Half september 2018 zijn onze productmanagers, met trendboek van Giel Tuns op zak, deze trendcollecties in gaan kopen. De eerste resultaten van deze zoektocht kwamen eind oktober bij ons binnen in de vorm van samples. Zodra alle samples voor het nieuwe seizoen binnen waren, is de showroom sfeervol ingericht en zijn uit de artikelen drie prachtige najaarscollecties samengesteld.
De producten uit de drie trendcollecties zijn opgemaakt met bloemen en planten van dat specifieke moment. Daarna zijn de collecties sfeervol vastgelegd in beeld op diverse externe locaties. Door tekst toe te voegen aan zorgvuldig bij elkaar gekozen foto’s is onze styleguide ontstaan, je leest hem helemaal onderaan deze pagina. Hieronder wat beelden van ons creatieve team aan het werk tijdens de fotoshoot.

 

Herfstcollectie - Fall Icons

Een bonte herfstcollectie vol bijzondere kleurcombinaties. Ook in het aardewerk zien we veel gedurfde combinaties van structuren terug. Van geometrisch tot rustiek met opmerkelijke accenten. Botanisch gezien maken we het spannend met wonderbaarlijke patronen. Mix verse bloemen met gedroogde pluimen voor een speelse twist. Kortom, het combineren van structuren staat binnen deze herfst centraal!


Interieurcollectie - Villa Botanique

De grote woontrend van dit jaar zijn natuurlijke interieurstukken gecombineerd met veel bladgroen, zwart en wit. Deze collectie zit vol met bijzondere gedroogde materialen zoals palmsperen en zachte graspluimen. Bloemwerk springt, danst en soms lijkt het zelfs te zweven zoals bij de floral clouds. Glaswerk is mooi bewerkt, aardewerk heeft verfijnde patronen of is juist rustig en rustiek. Werk deze woonmaanden met een botanische basis.

 


Wintercollectie - Sparkling Season

De combinatie van klassieke vormen met brutale eigentijdse elementen maakt kerst in de bloemenwinkel een beleving! Planten hebben deze winter een heel eigen belijning en mogen net anders zijn. Bloemwerk heeft veel dynamiek, is contrastrijk en lijkt uit elkaar te spatten als vuurwerk. Voeg LED verlichting toe aan je bloemwerk voor een enorm sprekende setting. Probeer als bloemist anders te zijn voor onvergetelijke feestdagen!

 

 

We kijken uit naar een seizoen vol creativiteit en vakmanschap!

Team Alflora