Nieuws

MAATREGELEN TEGEN CORONA-VIRUS

Alflora houdt nauwgezet de ontwikkelingen rond het coronavirus in de gaten om medewerkers en bezoekers van onze filialen veilig en gezond te houden. Daarbij volgen we de adviezen en landelijke richtlijnen, afgegeven door het kabinet en het RIVM. Lees hier verder welke maatregelen wij onze medewerkers en klanten vragen in acht te nemen.

 

ALFLORA-FILIAAL (BE) VERHUIST NAAR BLOEMEN- EN PLANTENGROOTHANDEL DE GUCHTENAERE

Met ingang van 6 januari 2020 kunnen floristen en tuincentra in Oost-Vlaanderen hun bloemen, planten en accessoires onder één dak inkopen. Alflora, dé groothandel in bloemisterijbenodigdheden, gaat haar nieuwe filiaal huisvesten op het terrein van familiebedrijf De Guchtenaere in Lochristi.

Door alles onder één dak aan te bieden, willen beide bedrijven samen hun klanten zo optimaal mogelijk bedienen. Zowel fysiek in de cash & carry, als online in de webshop, faciliteren De Guchtenaere en Alflora een service-platform voor de kleinhandelaar en de kweker. Dagelijkse aanvoer en digitalisering staan hoog op de agenda. Ook worden er gezamenlijk als handelscentrum opendeurdagen en netwerkevents georganiseerd.

Floristen en tuincentra kopen al meer dan vijftig jaar hun bloemen en planten in bij De Guchtenaere in Lochristi, nabij Gent. Met de verhuizing van het Alflora-filiaal in Wetteren naar Lochristi komt er een uitgebreid assortiment aan bloemisterijbenodigdheden bij. Alflora is de specialist op het gebied van hardware, met een complete basis- en trendcollectie. Met acht filialen, een webshop en een showroom in Aalsmeer is Alflora actief op de Nederlandse en Belgische markt.

       

 

CYMBIDIUMCAMPAGNE ACTIVEERT BLOEMIST MET SPAARACTIE

Samen met Alflora en zes bloemengroothandelaren is een unieke spaaractie opgezet. De bloemist kan sparen voor een eigentijds mode-item. De actie loopt van zondag 29 september t/m donderdag 31 oktober 2019. Bloemisten kunnen deelnemen door het kopen van Cymbidiums en vazen uit de geselecteerde collectie van Alflora.

Voor het eerst werken zes Nederlandse bloemengroothandelaren en Alflora samen aan één verkoopactie. Alflora heeft speciaal voor liefhebbers een vazencollectie geselecteerd voor Cymbidium; een collectie waarin je op drie manieren Cymbidium kunt verwerken en de beeldbepalende toepassing van de bloem benadrukt. Samen met zes bloemenhandelaren is een Cymbidiumspaaractie opgezet, waardoor de bloemist bij aankoop van Cymbidiums en vazen kan sparen voor een eigentijdse musthave: Cymbidiumlover-socks.

Cymbidiumlover-socks

“Net als het interieuricoon Cymbidium hebben we gezocht naar een toepasselijk collectorsitem,” vertelt IJsbrand van der Houwen namens de promotiecommissie Cymbidium. “Toen de sokken werden voorgesteld door het marketingbureau zijn we meteen met z’n allen gaan zoeken naar de impact van sokken in het huidige modebeeld. Er gaat een wereld voor ons open! Eigentijdse sokken maken je outfit helemaal af. Het is een uitgesproken mode-statement. En dat is precies wat wij ook willen bereiken met onze Cymbidium: een uitgesproken interieurstatement!”

De deelnemende groothandelaren zijn Aalsmeer: Dobbe Flowers, Ede: Goedegebuure en de Mooij, Zalam, Venlo: FleuraMetz, Gebr. Dings, Tilburg: Goedegebuure en de Mooij. Dit in samenwerking met de filialen van Alflora in Aalsmeer, Ede, Tilburg en Venlo.

Over de promotiecampagne snijcymbidium

De promotiecampagne Cymbidium ‘Interior Musthave’ is het initiatief van alle snijcymbidiumtelers i.s.m. Royal FloraHolland. Zij zorgen samen voor promotie. Alflora werkt, als specialist in hardware, mee aan deze campagne.

      

 

CYMBIDIUMACTIE ZORGT VOOR VERKOOPSTIMULANS BIJ GROOTHANDELCENTRA

In oktober start de promotiecampagne Cymbidium. In de woonmaand wordt de bloem als interieuricoon gepositioneerd. De bloemist wordt geactiveerd met verschillende activiteiten; waaronder een unieke spaaractie bij zes Nederlandse bloemengroothandelaren en Alflora. De kick-off van de campagne vindt plaats tijdens de najaarsshow van FloraZON in Venlo.

Op zondag 29 en maandag 30 september gaat de promotiecampagne Cymbidium van start tijdens de najaarsshow van FloraZON in Venlo. De bloem wordt op drie manieren verwerkt, waardoor de beeldbepalende toepassing van Cymbidium direct zichtbaar wordt. De vazen komen uit de collectie van Alflora. Bezoekers worden geïnformeerd over de Cymbidiumspaaractie en echte fans kunnen op modieuze wijze de liefde voor de bloem laten zien.

Cymbidiumspaaractie

Samen met Alflora en zes bloemengroothandelaren is een unieke spaaractie opgezet. De bloemist kan sparen voor een eigentijds mode-item. De actie loopt van zondag 29 september t/m donderdag 31 oktober 2019. Bloemisten ontvangen bij aankoop van Cymbidiums en vazen uit de geselecteerde collectie van Alflora een sticker. Een volle spaarkaart (vier stickers) geeft recht op het eigentijdse mode-item. De deelnemende groothandelaren zijn Aalsmeer: Dobbe Flowers, Ede: Goedegebuure en de Mooij, Zalam, Venlo: FleuraMetz, Gebr. Dings, Tilburg: Goedegebuure en de Mooij. Dit in samenwerking met de filialen van Alflora in Aalsmeer, Ede, Tilburg en Venlo.

Social media #cymbidiumlover

Om de zichtbaarheid van Cymbidium te vergroten, wordt de bloemist via social media opgeroepen Cymbidiumcreaties te delen met de speciale (hashtag) #cymbidiumlover. Hiermee onderscheidt de vakman zich in huidige speelveld.

Over de promotiecampagne snijcymbidium

De promotiecampagne Cymbidium ‘Interior Musthave’ is het initiatief van alle snijcymbidiumtelers i.s.m. Royal FloraHolland. Zij zorgen samen voor promotie. Alflora werkt, als specialist in hardware, mee aan deze campagne.

 

FALL & WINTER 2019

Vanaf augustus komen onze artikelen uit de najaarscollectie verspreid binnen. Laat je bij elk bezoek verrassen door onze new arrivals. Van welke stijl je ook houdt: bij ons vind je alles om jouw winkel of bedrijf te laten floreren.

Er is een grote belangstelling voor gedroogde materialen. Wuivende pluimen en grote palmsperen zijn de nieuwe interieurstukken. De fotogenieke floral cloud is hot (op Instagram) bij consumenten en bloemisten. Dankzij social media worden bloementrends snel en wijd verspreid. De wens van de klant verandert voortdurend. Voor jou, als bloemist, gaan nieuwe deuren open.

In onze drie prachtige najaarscollecties komen structuren, bijzondere kleurcombinaties en losjes bindwerk tot leven.

Houd onze webshop, filialen en social media in de gaten voor meer nieuws over de start van een florerend najaar!

 

                                

  

ALFLORA WETTEREN VERHUIST PER 1 JANUARI NAAR LOCHRISTI

Met ingang van het nieuwe jaar gaat ons filiaal in Wetteren (B) verhuizen naar een nieuwe locatie. Alflora Wetteren opent per 1 januari haar deuren bij planten-, bloemen- en decoratiegroothandel De Guchtenaere in Lochristi (B), op 16 kilometer afstand van Wetteren.

Tot die tijd blijft Alflora onze klanten in België van dienst op de huidige locatie in Wetteren, met hetzelfde assortiment en dezelfde openingstijden en service. Het volledige team van Alflora Wetteren komt ook op de nieuwe locatie te werken.

Volg de verbouwing en aanstaande verhuizing van Alflora Wetteren ook op Facebook.