FLORAL CLOUD

Floral Cloud

Fotogenieke trend - indrukwekkende bloemenwolken

De wereld van bloemen is volop in beweging. We kijken veel verder dan de traditionele boeketten en experimenteren er op los. Een trend waar we momenteel niet meer omheen kunnen is de floral cloud, ook wel hangend bloemwerk of bloemenwolk. Veelal gezien boven dinertafels of buffetten op trouwerijen. Maar ook zeer geschikt als sfeervolle aankleding voor de feestdagen. De trendbeweging rondom floral clouds is door middel van social media op gang gekomen. Bloemisten, stylisten en decorateurs zijn hun mooiste creaties gaan delen en hebben hiermee hun achterban geïnspireerd en enthousiast gemaakt. 

Het idee van hangend bloemwerk is oorspronkelijk ontstaan in Berlijn. Hier is het creatieve koppel achter Our Food Stories een samenwerking aangegaan met bloemstylist Mary Lennox, samen hebben zij een gigantische pampaswolkinstallatie gerealiseerd. Deze creatievelingen uit de Duitse hoofdstad hebben een indrukwekkend bloemwerk gecreëerd wat door de lucht lijkt te zweven als een wolk. Door het bloemwerk op te hangen blijft er op tafel meer ruimte voor heerlijke gerechten en het is eigenlijk wel knus om gezellig samen te tafelen onder een wolk van bloemen en groen.

 

Floral Cloud totaal Floral cloud ophangen Floral cloud bijna klaar

 

Do it yourself!

Hoe maak je nou zelf zo’n geweldig zwevend bloemwerk? In vijf simpele stappen leggen wij je uit hoe jij je eigen floral cloud kunt maken.

  1. Start bij de kern. Voor een cloud die 1 tot 2 dagen hangt adviseren wij een bolletje kippengaas of kleine krans van takken te gebruiken. Dat is lekker lichtgewicht, waardoor je de cloud ook in het midden mooi luchtig kunt houden, zoals een wolk. Perfect als je wilt werken met droog materiaal of zijde.
    Wil je langer genieten van je hangend bloemwerk dan kun je ook werken met een bolletje Oasis. Let op, hierdoor word je cloud een stuk zwaarder maar het is dan wel mogelijk vers materiaal langer fris te houden.
  2. Bind een stuk nylondraad aan je kern van kippengaas of Oasis. Het nylondraad is heel fijn en doorzichtig waardoor je het uiteindelijk bijna niet meer zult zien hangen.
  3. Bevestig het draad aan een haak of spijker aan het plafond en zorg dat het op de gewenste hoogte hangt.
  4. Nu ga je beginnen met het insteken van takken en stelen met bloemen. Dit is het gemakkelijkste te doen als je kern hangt, zodat je de cloud mooi rond kunt maken. Als hij ergens op ligt is er altijd een kant waar je minder goed bij kunt. Bovendien zie je door op deze manier te werken meteen het eindresultaat!
  5. Begin met kortere takken en sluit af met langere stelen, zo creëer je het explosie effect. Vul gaten op met los, hangend materiaal. Extra leuk met onze sfeervolle lichtsnoeren!

Benodigdheden

Er zijn heel veel verschillende stijlen, thema’s en materialen waarmee een floral cloud gemaakt kan worden. Voor onderstaande bloemenwolk zijn de volgende vers materialen gebruikt. Er is bewust gekozen voor vers materiaal in blauwtinten om het wolk-gevoel te versterken.

  • Blauwe distel
  • Eucalyptus
  • Tilandsia
    Wist je dat... Super geschikt voor een ‘droge’ floral cloud omdat deze plantjes van de lucht leven. Ze zijn vorig jaar ineens enorm populair geworden en worden ook dit jaar nog graag en veel toegepast in decoratie en droogboeketten. Tilandsia is afkomstig uit Zuid-Amerika en hangt daar in de moerasbomen.
  • Gipskruid
  • Pampasgras
    Het gras is van nature wit of zacht roze van kleur. Maar ze zijn tegenwoordig in alle kleuren van de regenboog verkrijgbaar! 

Ben jij al in de wolken van deze floral clouds? Maak je eigen floral cloud, deel je foto op social media en gebruik #wesupportyourcreativity