Dillewijn Alflora

Sinds 1 januari 2021 is Van Dillewijn Group, het moederbedrijf van Dillewijn Zwapak, eigenaar van Alflora. Voor onze klanten betekent dit de mooiste verpakkingsoplossingen en het meest complete assortiment bloemisterij- en seizoenartikelen onder één dak verkrijgbaar. Letterlijk, want op de gevels van onze filialen prijkt voortaan de naam Dillewijn Alflora!

Logo Dillewijn Alflora

Op deze pagina kun je de meest recente ontwikkelingen bijhouden en geven we antwoord op veel gestelde vragen.

Veelgestelde vragen

Waarom is er gekozen om met een nieuw label, Dillewijn Alflora, de markt te gaan bedienen?

Sinds 1 januari 2021 is Van Dillewijn Group, het moederbedrijf van Dillewijn Zwapak, eigenaar van Alflora. Het uitgangspunt van de overname is dat de bloemist het meest optimaal kan worden bediend. Om van beide bedrijven het beste aan te wenden, is besloten dat de winkelformules Dillewijn Zwapak en Alflora verder zullen gaan onder de naam Dillewijn Alflora. Voor klanten betekent dat letterlijk de mooiste verpakkingsoplossingen en het meest complete assortiment bloemisterij- en seizoenartikelen onder één dak verkrijgbaar.

Dillewijn Alflora een merknaam (trademark) van de Van Dillewijn Group.

 

Hoe verhouden Dillewijn Zwapak en Dillewijn Alflora zich tot elkaar?

Dillewijn Zwapak is de juridische entiteit. Dillewijn Alflora is een handelsmerk van Dillewijn Zwapak dat zich specifiek richt op de groothandel en de bloemist. De andere doelgroepen van Dillewijn, de kweker, exporteur en retail, worden bediend door Dillewijn Zwapak.

 

Wat gaat er veranderen in de filialen van Dillewijn en Alflora?

Begin april beginnen wij met het restylen van de Alflora-filialen en de Dillewijn Zwapak Shops naar de nieuwe Dillewijn Alflora-formule. We starten na Pasen in Eelde en verwachten eind van het tweede kwartaal de meeste filialen te hebben gerestyled. Op een aantal groothandelscentra voegen we filialen van Dillewijn Zwapak en Alflora samen. Tijdens de restyling blijven de filialen geopend.

 

Wat gaat er veranderen in de webshops van Dillewijn en Alflora?

Omdat wij ons eerst willen focussen op de fysieke filialen blijven de webshops van Dillewijn Zwapak en Alflora voorlopig nog naast elkaar bestaan. Klanten kunnen dus 24/7 online blijven inkopen met hetzelfde account dat ze nu gebruiken. Zodra dat gaat veranderen, zullen klanten daarover worden geïnformeerd.

 

Wat gaat er veranderen op het gebied van assortiment?

Het assortiment wordt zodanig samengesteld dat we onze klanten zo goed mogelijk van dienst kunnen zijn. Het kan voorkomen dat artikelen van Dillewijn of Alflora uit het assortiment verdwijnen of dat er nieuwe artikelen bijkomen. Ook kunnen prijzen wijzigen als gevolg van het samenvoegen van beide merken en de overgang naar een gezamenlijke administratie. Het assortiment van Dillewijn Alflora bestaat uit het beste van beide bedrijven.

  • Duizenden basisartikelen, zoals verwerkartikelen en decoratie-materialen
  • Wisselend assortiment met eigentijdse collecties voor alle seizoenen en momenten (vazen, potten etc.)
  • Duurzame verpakkingsoplossingen (hoezen, tasjes, rollen papier)

Dillewijn Alflora heeft maar één doel; met het assortiment de creativiteit van de klant zo goed mogelijk te ondersteunen. Dit doel wordt ondersteund met de pay off van Dillewijn Alflora, namelijk ‘We support your creativity’.

 

Wat verandert er op administratief gebied voor de klanten van Alflora?

De administraties van Dillewijn Zwapak en Alflora worden samengevoegd, aangezien Dillewijn Alflora een handelsmerk is van Dillewijn Zwapak BV.

De overgang naar de nieuwe administratie wordt gefaseerd uitgevoerd bij Alflora. Zodra een filiaal is overgegaan op de nieuwe administratie, brengt dat de volgende wijzigingen voor klanten van dat filiaal met zich mee.

  • Klantnummers van Alflora worden vervangen door een nieuw klantnummer. Klanten van Alflora krijgen een nieuw klantnummer, tenzij ze al een klantnummer hebben bij Dillewijn Zwapak, dan wordt dat het klantnummer voor Dillewijn Alflora. Klantnummers van Dillewijn Zwapak wijzigen niet.
  • Klanten die op rekening kopen, kunnen dat ook bij de nieuwe winkelformule Dillewijn Alflora. Wel dient dan gebruik gemaakt te worden van het bankrekeningnummer van Dillewijn Zwapak. IBAN nummer: NL81ABNA0251699455 t.n.v. ABN AMRO Asset Based Finance. Dit rekeningnummer wordt ook vermeld op de factuur.
  • Voor klanten met een automatische incasso is het noodzakelijk een nieuwe incassomachtiging af te geven. De oude machtiging die afgegeven was bij Alflora kan niet gebruikt worden voor incasso bij Dillewijn Zwapak. Het gaat immers om een gewijzigd bankrekeningnummer bij een andere bank. Zodra de machtiging is verwerkt, kan geïncasseerd worden.
    • In het filiaal liggen machtigingsformulieren klaar die bij een eerste bezoek aan het Dillewijn Alflora filiaal kunnen worden ingevuld.
    • Ook kan de klant het formulier onderstaand downloaden.

Volg de laatste ontwikkelingen rondom Dillewijn Alflora ook op de social media kanalen van Alflora en Dillewijn Zwapak.

 

Machtiging automatische incasso

Download hier de SEPA machtiging door linksboven op het pijltje te klikken.

 

Persbericht aankondiging Dillewijn Alflora

Lees meer over de lancering van Dillewijn Alflora in onderstaand persbericht.